Samspil med selskabets aktionærer, investorer og øvrige interessenter

Her kan du finde svar på en række typiske spørgsmål om selskabets aktionærer, investorer og øvrige interessenter.

  • Opdateret 6. oktober 2023

Nej, det er ikke tilstrækkeligt. For at følge anbefalingen skal der være en dialog mellem selskabet og aktionærer, investorer og øvrige interessenter, dvs. ikke blot information fra selskabet. Kommunikationen skal gå begge veje.

Nej, forklaringen skal gå på, hvorfor man ikke anser det for nødvendigt i det pågældende selskab, og hvad selskabet har gjort i stedet.

Anbefalingen er fastholdt ud fra en betragtning om, at regelmæssig information til markedet, herunder i form af kvartalsrapporter, er med til at skabe øget åbenhed og transparens i forhold til selskabets aktionærer, investorer og øvrige interessenter. Komitéen anser ikke offentliggørelse af periodemeddelelser som efterlevelse af anbefalingen.

Det er komitéens opfattelse, at selskaber er forskellige, og at det derfor bør være op til det enkelte selskab at beslutte, hvilke retningslinjer mv. det er relevant for det enkelte selskab at følge. Såfremt anbefalingen indeholdt henvisninger til bestemte retningslinjer mv., vil selskaberne kunne efterlades med indtrykket af, at visse retningslinjer skulle være mere væsentlige end andre.